Marquette Detachering uit Almelo in de top drie van Inspiratieprijs Flexwonen 2015

Uitzendbureau Marquette Detachering uit Almelo heeft woensdagavond uit handen van minister Stef Blok de derde prijs ontvangen van de Inspiratieprijs Flexwonen 2015. Uit bijna 30 landelijke projecten is het huisvestingsproject op Villapark Het Lageveld in Hoge Hexel gekozen als derde van Nederland.

“Dat is geweldig”, zegt eigenaar Hans Evers over de prestatie. “Het is mooi om te zien hoe wij arbeidsmigranten een veilige woonplek kunnen geven en dat het gewaardeerd wordt.”

‘Grote vraag naar flexwoningen’

De Inspiratieprijs Flexwonen is door minister Blok in het leven geroepen om goede, maar ook snel toegankelijke huisvesting (‘flexwonen’) voor arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa en andere woonurgente groepen te realiseren. Eén van de criteria is dat het huisvestingsproject een inspirerend voorbeeld vanwege het proces en/of eindresultaat kan zijn voor anderen.

“De vraag naar flexwoningen in Nederland is groot”, vertelt Evers. “Daarom hebben we samen met de gemeente het recreatiepark op Het Lageveld omgebouwd naar flexwoningen voor arbeidsmigranten.” Sinds april dit jaar heeft het gebied een omgevingsvergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Op het terrein is plek voor circa 140 huisvestingsplaatsen.

De Inspiratieprijs Flexwonen ging uiteindelijk naar het project De Genderhof in Eindhoven. Het Flexhotel Zuiderpark in Rotterdam kreeg de tweede plaats toebedeeld.